Els governs dels 27 podran tallar l'accés a Internet sense ordre judicial prèvia


Els governs dels 27 estats membres tindran autorització de tallar l'accés a Internet  als ciutadans sense que calgui una ordre judicial. Les descàrregues il.legals de pel.lícules o música seran penalitzades amb la desconnexió de la Xarxa però existirà el dret a ser escoltat. Així ho va aprovar ahir el Parlament Europeu en un paquet legislatiu que reforma el mercat de telecomunicacions de la UE on també s'inclouen mesures que reforcen els drets dels consumidors. Augmenta la protecció de les dades personals que són en mans de les operadores, impideix que qualsevol d'aquestes companyies es blindi davant de la competència i intenta limitar la publicitat per telèfon o Internet. 

La instal.lació de cookies -indicador dels hàbits de l'usuari- a l'ordinador requerirà permís previ a partir que entri en vigor la normativa. El nou marc legislatiu obliga les companyies a facilitar la migració de l'abonat vers una altra operadora en el termini màxim d'un dia laborable i garanteix a l'usuari que conservarà el número de telèfon si dicideix fer el canvi.

El nou paquet legislatiu permet però que els estats membres puguin  restringir als ciutadans el seu accés a Internet sense una ordre judicial prèvia, només que la norma puntualitza que l'usuari tindrà dret a ser escoltat. Caldrà respectar el principi de "presumpció d'innocència i el dret a la vida privada" diu la norma. Unes puntualitzacions  que els eurodiputats consideren que impediran als governs de cada estat tallar l'accés a la xarxa amb el sòl requisit de tres avisos previs, tal com pretenen fer França i Regne Unit.

Més informació: Comissaria de la Societat de la Informació EU

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article