Presenten un software per a "fer dit" electrònicament


El Projecte e-hitchhiking (fer dit electrònicament) és un sistema de “carpooling” o viatges compartits que es posarà a prova als Campus de la Universitat de Girona i al Parc Científic i Tecnològic. La iniciativa ve a partir de la col.laboració d'aquestes institucions amb l'empresa Easy Innova que ha creat un software ideat per a fer carpooling, o viatges compartits en cotxe, a través de connexió instantània.

El e-hitchhiking té el mateix objectiu que el carpooling però posa en contacte l'oferta i la demanda de manera immediata a través de dispositius mòbils amb GPS (telèfons, PDA...) i la web 2.0 per a millorar-ne la funcionalitat. El programa proporciona dades de temps en línia i de situació dels usuaris a més de les seves rutes. També estableix un sistema de valoració d'usuaris del servei  i incentiva la participació a través de monedes complementàries (hitchies) que es bescanvien per serveis i descomptes oferts per una xarxa d'establiments col.laboradors.

Fer “dit electrònicament” (en anglès, e-hitchhiking) permet, doncs, fer la petició d’una plaça de cotxe sense haver-la de reservar prèviament i disposar d’un sistema que premiï la participació i gestioni la identitat, la confiança i la reputació tant dels conductors com dels passatgers.

Les proves pilot s’iniciaran el gener i duraran 9 mesos. Hi participaran 100 usuaris entre el Parc Científic i Tecnològic i els Campus Montilivi i Barri Vell de la UdG als quals se’ls proporcionarà un telèfon mòbil amb GPS.

Els beneficis que aporta el fet de compartir cotxe són notables. A nivell individual, comporta un estalvi de combustible i un allargament de la vida útil del vehicle; a nivell social, ajuda a descongestionar el trànsit i redueix les emissions de diòxid de carboni i d’altres gasos contaminants.

Actualment ja existeixen tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya diverses bases de dades i portals web per a gestionar viatges compartits. Es tracta, en la major part dels casos, de sistemes “estàtics”, que no processen dades a temps real, i que presenten un grau d’utilització bastant limitat.

Podeu veure el vídeo promocional a Youtube:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article