Mercats de "preus justos" a Vilanova i Tortosa


El sindicat Unió de Pagesos segueix organitzant mercats transparents a poblacions catalanes. Aquest diumenge els consumidors de Vilanova i la Geltrú podran visitar el mercat de venda directa dels pagesos a la plaça de la Mediterrània (antiga fàbrica Pirelli) a partir de les 10 del matí. El dilluns, serà a Tortosa, a la plaça Barcelona a la mateixa hora.

Al mercat de "preus justos" s'hi venen productes alimentaris a un preu avantatjós tan pel productor com pel consumidor, a més, és clar, de posar en contacte directe les dues parts, potencia el consum i la valoració dels productes de proximitat. Els mercats són una mesura de pressió del sindicat que fa temps que ve reclamant mesures, com ara, una nova legislació de comerç agroalimentari que garanteixi la transparència de mercat.

Els pagesos denuncien la inacció dels governs català i espanyol que permeten l'abús de la gran distribució, en no fer-los complir les normatives de competència, comerç i consum; així com la deficient Política Agrària Comuna, ja que no conté mecanismes de gestió del mercat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article