El servei de Wifi tindrà 270 punts de connexió a Barcelona abans de final d'any


Des del juliol passat, 20.000 usuaris de Barcelona ja s'han beneficiat de la xarxa de lliure accés a Internet. A dia d'avui el servei s'ha desplegat en un 88% dels barris i està disponible a 185 centres de la ciutat repartits entre centres cívics, de barri, culturals, de la tercera edat, socials, esportius, biblioteques, parcs i interiors d'illa.

Abans de finalitzar desembre el servei s'ha d'estendre a 95 nous punts en espais públics. És el cas del Parc de l'Espanya Industrial o el Parc de les Aigües del Guinardó, de L'Auditori o el CCCB i del Centre Esportiu Municipal Júpiter.

La previsió és que el servei Barcelona Wifi arribi a les 500 seus durant l'any 2010, tal i com estava projectat.

Aquesta xarxa lliure d'accés a Internet per a tots els ciutadans vol apropar l'ús de les noves tecnologies de la informació a tota la població i minimitzar la bretxa digital. Només es requereix d'un dispositiu (ordinador portàtil, terminal mòbil avançat o PDA) que disposi de connexió Wifi i ja es pot navegar.

Molts dels usuaris del servei, a banda dels joves que són els més nombrosos, són persones en atur o emprenedors, que utilitzen la xarxa sobretot per a la cerca d'informació, els portals de correu electrònic o les xarxes socials.

Els usuaris del servei poden resoldre dubtes o consultar els espais disponibles a través del telèfon d'atenció al ciutadà 010 o del portal informatiu del servei Barcelona Wifi.

Mapa de les estacions Wifi repartides per la ciutat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article