Una tercera part de portàtils s'avaria durant els tres primers anys de vida

El ritme de sinistres en els netbooks, encara és més elevat, segons l'asseguradora Square Trade


Quan ja fa mesos el mercat dels portàtils va superar en vendes als ordinadors de sobre taula, comencen a apareixer estudis sobre algun dels seus inconvenients.
L'asseguradora Square Trade ha publicat dades sobre els problemes que han tingut els portàtils que cobreixen les seves pòlisses durant els tres anys de seguiment. Un 10% dels sinistres han estat a causa d'un accident com pot ser que es vessin líquids al seu damunt o que l'aparell caigui, però la majoria  de les avaries són degudes a problemes tècnics.

Les marques Asus i Toshiba són les que menys problemes tenen, mentre que Acer, Gateway i HP encapçalen les incidències que ha rebut l'asseguradora.

L'estudi comparatiu fixa en un 4,7% els aparells que s'espatllen al llarg del primer any, el segon any la xifra ja arriba prop del 13%, mentre que al tercer any passa del 20% d'ordinadors que han hagut de ser objecte de reparació. L'empresa vincula les dades a la fragilitat dels components d'aquest tipus d'ordinadors, malgrat la seva sofisticació. Un dels sinistres més repetits són els problemes amb les targetes de memòria per l'alta temperatura.

La companyia encara és més pessimista amb el futur dels mini portàtils o netbooks ja que, en un any de seguiment, diu, el nivell d'avaries és un 20% superior que en els portàtils convencionals.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article