L'exposició "Amb tu, segur" a la Bisbal d'Empordà


Ahir es va inaugurar l'exposició "Amb tu, segur" a la Bisbal d'Empordà. La mostra, organitzada per l'Agència Catalana del Consum romandrà oberta fins el 20 de desembre al Castell Palau de la Bisbal (Plaça del Castell).

La mostra, que té com a objectiu informar sobre les garanties de la compra i el consum de productes amb seguretat, estarà oberta fins diumenge 20 de desembre, amb la possibilitat de concertar visites guiades per escoles i altres col·lectius. La visita a l’exposició en aquestes dates, prèvies a les compres de Nadal, és especialment interessant, per tenir presents algunes de les pautes que cal tenir en compte.

L'exposició esta pensada per famílies, grups escolars de primària i secundària, organitzacions de consumidors i en general totes les persones que sentin el compromís de fer més responsable la seva compra des del punt de vista de la seguretat.

El recorregut expositiu es desenvolupa en quatre àmbits, el primer dels quals, “Un món canviant i global”, té una funció introductòria, i s’hi dóna a conèixer informació del nou mercat de productes, de la situació del mercat en els anys 60 i 70, de la procedència dels productes i també del control dels mercats. En aquesta introducció el visitant pot veure com el món s’ha fet extraordinàriament més complex en els darrers quaranta anys, i la necessitat d’aprendre a gestionar aquesta complexitat. En el segon, “Ben a prop teu”, s’hi explica com arriben els productes a les llars i s’hi especifiquen els productes amb més risc per a la seguretat a la cuina, el bany i l’habitació dels infants. En el tercer, “Benvinguts, passeu, passeu”, s’exposen una vintena de productes retirats del mercat, amb informació de les causes que en van motivar la retirada. En el darrer dels àmbits, “Tu jugues segur”, estan a disposició del públic quatre jocs que posen a prova els coneixements adquirits al llarg de l’exposició.

En aquest enllaç podeu observar un dels objectes exposats i com la seva introducció dins d'un recipient en aigua el pot convertir en insegur.

Més informació: Consumcat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article