Resistència a la MAT des dels boscos de les Guilleries

Uns activistes fa setmanes que viuen als arbres per evitar que els tallin


Una acció original, contundent i soferta és la que s'està duent a la zona de les Guilleries. Un grup de gent amb experiència en aquesta mena de resistències i que prové de diferents punts d'Europa i Catalunya, estan construint un campament amb l'ocupació dels arbres amb cabanes, per evitar que els tallin per a instal.lar les torres de la línia de Molt Alta Tensió. Al blog Desdelsboscos podeu trobar més informació sobre aquest moviment de protesta. Aquesta és una iniciativa inspirada en la lluita contra el TAV al País Basc i en altres lluites semblants arreu del món (tree-sitting). El diumenge vinent, 6 de desembre, els ocupants del bosc organitzen un dinar popular i un passi de documental sobre la resistència a la construcció d'autopistes a Anglaterra, una lluita que, sobretot als anys 90, va aconseguir que dues terceres parts del macropla d'autopistes del Regne Unit fos desestimat degut als enormes costos que els va provocar moviments de resistència similars.

Per altra banda, els moviments anti MAT han rebut fa pocs dies una alenada d'oxigen després que la justícia ha donat la raó a l'Ajuntament de Taradell declarant il.legal una de les torres construïdes per Red Eléctrica de España. El recolzament judicial en aquest cas concret, afegit als problemes d'estabilitat que s'han donat en algunes de les torres instal.lades al terme municipal de Seva, que explica Taradellblog, han donat noves argumentacions als col.lectius contraris a la infraestructura. Segons explica aquesta web, algunes torres instal•lades al terme d'aquesta població osonenca "estan fallant perquè el terreny cedeix i s'ha hagut de prorrogar el pas dels cables per damunt de la C-17 a l'alçada del Pinós".

La Plataforma No a la Mat, lamenta en un dels darrers comunicats la política de fets consumats que porta endavant l'empresa Red Eléctrica Española, que segueix amb intensitat les obres de construcció de la línia a pesar dels nombrosos recursos i contenciosos presentats davant dels tribunals. "La companyia REE sap molt bé que el poder judicial es veurà condicionat a l’hora de dictar sentència per uns fets pràcticament consumats i de solució difícil, tot un clar exemple, de la poca maduresa democràtica d’aquest país", conclou el comunicat.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article