La campanya de cítrics a les terres de l'Ebre s'ha avançat en el cas de la mandarina, serà més curta i amb una producció inferior, segons explica Lucía Zaragoza, tècnica de la cooperativa Bítem a Gastroteca. Els cítrics són ara un dels principals cultius del Baix Ebre, juntament amb l'arròs i l'oliva i ocupen un 80% de les terres destinades a l'agricultura del Montsià i el Baix Ebre.
La crisi també afecta al sector dels cítrics catalans on la majoria de les empreses que s'hi dediquen compten amb 3 o 4 treballadors i, generalment, són una activitat econòmica complementària perquè no els rendeix suficient com per a dedicar-s'hi exclusivament. Enguany però, la producció de cítrics a Espanya serà entre un 18% i un 25% inferior, fet que els permetrà apujar preus. Però tot i així, segons Zaragoza, la falta d’expectatives per part dels pagesos està portant a l’abandonament de finques. “Els productors estan malament per culpa dels preus i si no s’arregla acabaran canviant d’ofici”, conclou. Davant d'aquesta circumstància, una de les alternatives que es veu amb bons ulls des del sector i en la que treballa l’administració va relacionada amb la introducció del citroturisme.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari