UCC edita consells per ajustar despesa però no la qualitat


La Unió de Consumidors de Catalunya reparteix 8.000 manuals de butxaca per ajudar als consumidors a estalviar a l'hora d'anar a comprar els productes bàsics sense renunciar a la qualitat.  Per això ha elaborat un decàleg amb consells per a tenir en compte. La despesa mitja de les famílies en alimentació, neteja de la llar i higiene personal  és de 4.500 euros l'any, rebaixar aquest import depèn a vegades de saber aprofitar les promocions i ofertes, de parar atenció al que indica l'etiquetatge del producte o d'analitzar les quantitats que contenen els envasos de productes similars. UCC tractarà així de contribuir a restringir la despesa dels consumidors en la compra dels alimentes i productes bàsics de bona qualitat. La publicació es repartirà a través de les Oficines Municipals d'Informació al Consumidor.

Algun dels consells recollits per UCC en el manual fa incís en què quants més productes d'una mateixa categoria té un establiment, més possibilitats tindrà el consumidor de comprar un producte que s'adigui a les seves necessitats. Parar atenció en els productes de temporada, quant als frescos, i a les quantitats que contenen els envasos també ajuda a reduir la factura de la compra. L'etiquetatge és un element important a l'hora de contrastar la qualitat del que comprem, dels ingredients i el seu origen.

Pagar en efectiu, fer una llista abans d'anar a comprar i evitar fer-ho amb l'estomac buit també ajuda, segons l'organització de consumidors, a ser més conscients  del que és realment necessari comprar.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article