La Plataforma d'Usuaris demana al govern que aturi l'increment de tarifes plantejat per Renfe


La Plataforma d'Usuaris de la línia Port Bou - Barcelona s’ha adreçat al govern espanyol per demanar que no doni via lliure a l’increment de tarifes que planteja Renfe per a l’any 2010 i que rondaria el 5 %. L'entitat, que es va formar el març passat, ha convocat diverses protestes passives. Mentre duren les obres del TGV a Girona, l'organització d'usuaris assegura que cada dia rep més adhesions i idees per a noves activitats. També, lamenta, "la notícia d'incidències amb les quals se'ns amenitza, gairebé diàriament, els viatges en tren".

Davant d'això la Plataforma ha posat en marxa la campanya AJUDA'LS, amb la intenció de fer el seguiment i avaluació del bon funcionament de la línia Portbou - Barcelona. Avança que en breu s'activarà un aplicatiu a la web per introduir dades sobre la puntualitat dels trens que fan el recorregut. Informació que es passarà periòdicament a Renfe i als mitjans.

A més, hi haurà un recull d'incidències i propostes d'actuació i de denúncia a través del "Manual de l'usuari".

El col.lectiu d'usuaris avança que el proper dia 21 de desembre, als Mitja Distància de les 5:56 i les 6:40 a Figueres, els usuaris posaran a prova la capacitat de les connexions elèctriques "endollant-hi tota mena d’aparells d’ús imprescindible a primera hora del matí".

L'entitat recomana que els usuaris comprin al desembre els abonaments per al gener de 2010 -per si les tarifes!- i els proposa que denunciïn les estacions que no els hagin volgut vendre. 


Els viatges en tren i la literatura 

La plataforma d'usuaris esta preparant les bases per a la convocatòria del concurs literari "La Renfe i jo", una activitat que vol promoure la creativitat a partir de situacions a les que es veuen abocats sovint els passatgers de la línia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article