Més de 2.000 empreses etiqueten habitualment en català

L'ADEC presenta el catàleg 2009 aquest divendres


El 18 de desembre es presentarà encartada al diari Avui la 13a. edició del catàleg d'empreses i productors que etiqueten en català. Enguany superen els 2.000 registres d'empreses de diferents sectors, ordenades per comarques. L'Associació de Defensa de l'Etiquetatge en Català (Adec) vol augmentar el nombre de registres cada any pel que indica als interessats que per formar part del catàleg només cal posar-s'hi en contacte a través de la web adec.cat, des d'on se'ls indicarà el que requereix.

Com ve sent tradicional quan arriben aquestes festes, l'associació planta parada a la Plaça de Catalunya, de Barcelona, per a oferir una Mostra de Productes etiquetats en català.

Un espai on s'hi poden adquirir tota mena de productes típics de les compres d'aquests dies, embotits, formatges artesans, torrons, neules, galets, etc. La Mostra es va celebrar per primera vegada l’any 1984 amb un petit grup d’empreses artesanes a la Rambla de Barcelona (pla de l’Os, davant de la Boqueria) en una estructura de ferro que el mateix personal de l’entitat muntava la nit abans de la inauguració. Avui s’ha convertit en una mostra comercial de tradició.

L'Adec, en col.laboració amb la Xarxa de Distribucions, posa a disposició d'empreses i particulars lots de regal durant la campanya de Nadal. Una iniciativa més en la direcció de promoure el consum de productes de la terra que, com indica la promoció, "posa en valor les petites empreses familiars, cooperatives  o iniciatives que, nedant a contracorrent, etiqueten en català i utilitzen de base els cultius de la terra".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article