El nivell C de català ja es pot preparar a través de Parla.cat


Els interessats en preparar-se per a les proves oficials del certificat de nivell C de català ja ho podran fer a partir d'ara per lliure a través de la web Parla.cat. Aquest nivell equival al C1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa.

Actualment cada dia 1.500 persones aprenen català amb els cursos de Parla.cat i es preveu que, amb l’obertura de suficiència 1, aquesta dada es dupliqui. Els sis primers cursos (de nivell bàsic i elemental) es van posar en funcionament l’octubre de 2008. El maig de 2009 es va engegar el primer curs de nivell intermedi i el passat mes de juliol es van posar en funcionament el dos darrers cursos d’aquest nivell.

El 28 de desembre s’obre el nou període de matriculació per als cursos que començaran al gener en modalitat amb tutoria.

El Parla.cat ofereix quatre nivells d’aprenentatge. Cada nivell s’organitza en tres cursos, que es poden dur a terme en modalitat lliure o amb tutoria.

El curs de Suficiència 1 s’afegeix així a l’anterior oferta:
•Nivell Bàsic (B1, B2, B3)
•Nivell Elemental (E1, E2, E3)
•Nivell Intermedi (I1, I2, I3)

A Parla.cat s’han matriculat 36.827 alumnes des que es va posar en funcionament i el nombre de matrícules no ha parat de créixer. Fins a juliol de 2009 es rebien diàriament una mitjana de 80 inscripcions noves. L’obertura del nivell intermedi ha significat un augment del 50% en el nombre d’inscrits fins a arribar a la xifra actual de 120 nous aprenents cada dia.

Actualment, a través de Parla.cat la nostra llengua s’aprèn des de 91 països diferents. Ocupen els deu primers llocs Espanya, França, Alemanya, Estats Units, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, Hongria, Argentina i Brasil.

Com és l’entorn d’aprenentatge Parla.cat?

El Parla.cat és un entorn d’aprenentatge de català en línia que posa a disposició de l’alumnat materials didàctics i continguts de caràcter lúdic i cultural alhora que facilita la interacció entre els aprenents a través de fòrums, xats i wikis.

Els cursos que ofereix aquest espai es poden seguir d’acord amb dues modalitats d’aprenentatge: lliure i amb tutoria. La Secretaria de Política Lingüística gestiona la modalitat lliure. Aquesta modalitat facilita un aprenentatge autònom i gratuït. El Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Institut Ramon Llull gestionen la modalitat amb tutoria, en la qual un tutor o tutora guia l’aprenentatge i en fa el seguiment. En aquesta modalitat, que és de pagament (90 euros), els alumnes poden fer pràctiques orals a través de les sales de xat de veu i disposen d’eines complementàries com la pissarra virtual i la revista digital.

Més informació: Parla.cat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Si et vols examinar del nivell C has d'haver assolit, també, els coneixements dels cursos de suficiència 2 i 3. Per tant el nivell C no espot preparar, a dia d'avui, mitjançant el Parla.cat

Comenta aquest article