Denuncien Carrefour per identificar una mel obtinguda a l'estranger com a "Producte de Catalunya"

Unió de Pagesos inicia avui una campanya de denúncia de males pràctiques de la gran distribució agroalimentària


El sindicat Unió de Pagesos inicia avui dimecres una campanya de denúncies contra les males pràctiques comercials que la gran distribució agroalimentària duu a terme amb determinats productes agraris com la fruita, les hortalisses o la mel.

La legislació vigent és molt clara quant a la informació que ha d’acompanyar les verdures i hortalisses en el punt de venda. Segons el sindicat, malgrat aquesta normativa, són moltes les grans superfícies de distribució que la incompleixen, bé sigui per omissió o tergiversant-ne el contingut o la procedència.

És per això que el sindicat convida a productors i consumidors a denunciar públicament els incompliments que detectin en relació a la legislació sobre aquests productes, i per facilitar-ho, posa a la seva disposició una adreça de correu electrònic perquè hi facin arribar les seves queixes: [email protected]

El consumidor té dret a rebre una informació veraç sobre els productes que consumeix, i en el cas de verdures i hortalisses, té dret a conèixer l’origen del producte, la seva qualitat (calibre i categoria) i, evidentment, el preu en €/kg. A més, existeixen una sèrie de normes de comercialització que prohibeixen, entre d’altres, la venda de fruita en mal estat.

La mel és també un producte que la llei, en aplicació d’una directiva europea, protegeix i obliga a referenciar de forma exhaustiva i veraç. En aquest sentit, Unió de Pagesos va formalitzar ahir una denúncia davant de l’Agència Catalana del Consum (ACC) després d’haver detectat una irregularitat en la identificació de dos productes en una superfície comercial de Lleida, propietat de la gran empresa de la distribució Carrefour. Almenys en un establiment de la capital del Segrià, l’empresa identifica com a “Producte de Catalunya” dues mels que no han estat obtingudes o produïdes al nostre país, sinó a l’estranger. Ubicades sobre el rètol que les identifica com a producte català, s’hi troben les mels de “Granja San Francisco” i “Luna de miel”, que com és sabut, no contenen mel produïda a Catalunya o bé, en tot cas, una proporció reduïda. De fet, el mateix etiquetatge del producte ja en detalla l’origen, que contradiu el rètol identificatiu.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article