Els establiments de venda de premsa podran tornar a vendre tabac a partir d'avui


Després que la llei antitabac prohibís que aquests establiments venguessin tabac, una modificació de la normativa vigent a partir d'aquest dilluns, els permetrà recuperar l'espai destinat a la venda de tabac.

La llei Òmnibus, que entre en vigor avui, recull entre d'altres una modificació de l'articulat de la llei antitabac. L'Associació de Venedors de Premsa fa quatre anys que reivindicava aquesta modificació. L'última de les iniciatives, el juny de 2009, amb la recollida i enviament de milers de cartes al President del Govern demanant-li l'adaptació de la llei, ha estat clau segons expliquen portaveus de l'associació a Europa Press.

L'Associació de Venedors de Premsa explica que la pèrdua de vendes progressiva i el tancament continu de locals que oferien aquest servei, 4.000 punts en els últims tres anys, segons les seves dades, ha fet que es plantegessin la recuperació de la venda de tabac per a dinamitzar el negoci.

La llei Òmnibus va ser aprovada fa uns mesos pel Consell de Ministres per a reformar  prop de mig centenar de lleis estatals que afecten el comerç, el mediambient, l'energia o les telecomunicacions. Aquesta llei va ser aprovada pel govern central, entre d'altres, per a llimar la burocràcia  que sovint han de viure molts emprenedors a l'hora d'iniciar una activitat. Es tracta d'una iniciativa que està en part dictada per la directiva de Serveis europea, però que el govern ha fet extensiva a d'altres activitats.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article