La banca ètica obre seu al País Valencià


Triodos Bank obre nova delegació aquesta vegada al País Valencià, amb la seu al carrer Justícia,1 de València. L'entitat reconeguda com al banc més sostenible de l'any pel Financial Times i la Corporació Financera Internacional, combina des de fa 29 anys la rendibilitat financera amb la rendibilitat social, cultural i mediambiental. Triodos compta actualment amb prop de 5.000 clients al País Valencià que fins ara només podien operar via telèfon o Internet.

Triodos ha experimentat un creixement del 25% al 2008 a pesar de la crisi i compta ja amb 225.000 clients repartits entre les sucursals dels Països Baixos, Bèlgica, Regne Unit i Alemanya, a més de les seus de Madrid, Catalunya i Balears, Andalusia i Castella-Lleó.

També és present  en 38 països de l'Àfrica, Amèrica Llatina i Europa de l'Est a través dels seus fons d'inversió i microcrèdits.

5.000 clients al País Valencià

Prop de 5.000 persones són clients o bé són en procés de ser-ho a Castelló, València i Alacant. Triodos Bank ha ajudat a finançar projectes d'energies renovables com el de Biotectura, a la Vall d'Uixó (Castelló), iniciatives d'agricultura ecològica com Intereco de València o Herbes del Molí a Benimarfull (Alacant), associacions d'inserció social com Mariola Sorells (València) o Los Arcos de Altea (Alacant).

El director territorial de Triodos Bank en terres valencianes, Santiago Benlliure, explicava en la presentació que en el País Valencià existeix una preocupació clara pels temes socials i mediambientals en els que treballa Triodos. "El 46,6% de la cartera de prestecs del banc durant el 2008 estava dirigida a empreses i projectes del sector mediambiental" detallava, "i el 36,7%  de crèdits eren destinats a activitats del sector social vinculades a la cooperació i el desenvolupament, com centres especials d'ocupació, integració social i assistència sanitària".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • podem imaginar que ho farà amb poc respecte per la llengua pròpia i fins i tot comentent il·legalitats. A Catalunya és obligatori que tinguin els contractes en català i no compleixen la llei. Molta responsabilitat de boca però els fets canten.

Comenta aquest article