Restringit l'ús d'aparells electrònics en els avions que viatgen als Estats Units

Els passatgers no es podran aixecar del seu seient a partir d'una hora abans d'aterrar


L'atemptat terrorista en un vol de Northwest Airlines del divendres passat ha tornat a revifar les restriccions en els vols als Estats Units. Les mesures podrien causar noves esperes als aeroports. D'entrada no es podran utilitzar aparells electrònics a cabina. Així, mitjans com Gizmodo, TechCrunch o Bussines Insider informen que en els vols internacionals amb destinació EUA, no es podran utilitzar portàtils, iPods, e-readers, reproductors de CD, DVD portàtils ni res que requereixi una font d'energia per al seu funcionament.

Els passatgers només podran portar a cabina una bossa o paquet  i durant l'última hora de vol els passatgers no es podran aixecar dels seus seients.

Segons explica la federació de consumidors Facua, el govern federal nordamericà no ha confirmat encara les noves restriccions, però si que ha advertit als passatgers que cada aeroport prendre les seves pròpies decisions. "Les noves mesures seran imprevisibles pel que els passatgers no sabran que els espera en cada aeroport", segons ha explicat la directora de Seguretat Nacional, Janet Napolitano.

Però moltes companyies ja han confirmat algunes d'aquestes mesures abans de l'anunci oficial del govern federal. British Airways avisava des del seu web que només es podria pujar un paquet a la cabina o Air Canadà, avançava que no estarà permès que els passatgers s'aixequin del seu seient durant l'última hora de viatge, ni que accedeixin al seu equipatge. American Airlines, ha avisat  a través del web que revisarà l'equipatge dels passatgers tan en els aeroports com abans d'entrar a l'avió, pel que demana que els passatgers arribin amb temps suficient a l'aeroport.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article