La demarcació de Castelló no té dèficit hídric

Un geòleg de la Diputació recorda que cada any s'aboquen 40 hectòmetres cúbics d'aigua depurada al mar


A pesar que la Diputació de Castelló reivindica des de fa anys l'execució del transvasament de l'Ebre, les localitats costaneres del Baix Maestrat, encara no compleixen amb els requisits que assenyala la Directiva  europea de depuració d'aigües residuals, així, Benicarló, Peníscola i Alcossebre encara aboquen les aigües residuals sense la depuració mínima. Ho explica el web No tan a prop  que recull unes declaracions del geòleg de la institució castellonenca en les que afirma que s'aboquen 40 hectòmetres cúbics d'aigua de depuradora al mar, a banda de l'aigua que s'aboca al mar a la costa del Baix Maestrat.

El portal explica esmenta un informe "que diu el que tots sabíem, però que ningú de dintre de la Diputació s’atrevia a dir",  així ha estat el geòleg de la mateixa diputació, José Ramón Jiménez, que admet que el terme “dèficit” (quan es parla de "Dèficit hídric") s’ha utilitzat de manera “errònia”, i destaca que Castelló disposa de suficients recursos amb els seus aqüífers subterranis, i apunta que els seus problemes amb l’aigua radiquen en una falta de canalitzacions.

Segons publicava el passat dimarts dia ú de desembre, Joan Mestre al Mercantil Valencià, el president de la Federació de Regants de la Comunitat, José Pascual, va destacar el bon estat dels aqüífers castellonencs. Els representants dels regants, durant un fòrum sobre gestió dels recursos hídrics organitzats per la diputació, van puntualitzar que els 40 hectòmetres cúbics d’aigua que es depuren durant l’any en la província acaben en el mar per la falta d’infraestructures que possibilitin la seva posterior reutilització. Aquesta quantitat representa la meitat de què tenia en compte per a Castelló l’extint transvasament de l’Ebre.

Més informació: No tan a prop

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article