Acord de traspàs de Rodalies a la Generalitat a partir de l'1 de gener


A partir de gener el servei ferroviari de Rodalies de Barcelona passa a ser competència de la Generalitat que serà responsable de la regulació, planificació, coordinació i inspecció del servei i en decidirà les tarifes. El traspàs s'acompanya d'una inversió de 117,2 milions d'euros per part de l'Estat.

Un cop passats dos anys del seu anunci, la comissió mixta de transferències entre l'Estat i la Generalitat ha donat llum verda al traspàs del servei de Rodalies de Barcelona, que passarà a ser gestionat pel Govern català. L'any vinent Renfe serà encara la companyia que gestionarà el servei, mentre que, a partir de 2011 la Generalitat podrà decidir la seva continuïtat.

La inversió inicial podria augmentar l'any vinent, ja que està previst fer arribar la xarxa de Rodalies a l'aeroport d'El Prat i desdoblar la línia de Vic.

Comunicat d'Adif davant la vaga dels dies 30 de desembre i 4 i 7 de gener

Davant de la vaga anunciada pel Sindicat de Circulació Ferroviari (SCF) per als dies 30 de desembre i 4 i 7 de gener, Adif explica en un comunicat que ha posat "novament en marxa tots els mecanismes necessaris per procurar la mínima afectació a les circulacions i garantir l'adequada prestació del servei". La companyia puntualitza que la vaga convocada per SCF el passat 23 de desembre, només va comptar amb el seguiment del 5,3% dels treballadors convocats, unes 145 persones.

Les aturades es produiran de nou del matí a nou de la nit el dia 30 de desembre, i de sis del matí a nou del matí i de sis de la tarda a nou de la nit els dies 4 i 7 de gener. El telèfon d'informació és 902 43 23 43


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article