Comença el Pla Renova’t de Finestres i el Pla Renova’t d’Enllumenat


L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha obert una primera convocatòria del Pla Renova’t de Finestres i del Pla Renova’t d’Enllumenat destinat als comerços i a les llars particulars. La iniciativa vol fomentar l'estalvi i l’eficiència energètica tant a les llars com en els comerços. Els ajuts es podran sol·licitar des de l’11 de gener fins l’11 d’abril o bé fins que s'esgotin els 6,8 milions d'euros amb què està dotat el pla.

El Pla Renova’t de Finestres pretén fomentar la substitució d’obertures velles (finestres, portes, vidrieres, claraboies, ...) per altres de noves, amb més aïllament tèrmic, tant en habitatges particulars com en edificis del sector terciari, de manera que es produeixin estalvis mínims del 20% en el consum d’energia pel que fa a la climatització. Amb aquest mateix objectiu, també se subvencionarà la renovació o incorporació de proteccions solars. En el cas dels habitatges particulars, se subvencionaran fins a 4.000 euros per beneficiari (fins a 3.000 euros per a obertures renovades i fins a 1.000 euros per protecció solar instal·lada), mentre que en el cas dels edificis terciaris o en el cas d’actuacions integrals en edificis l’ajut màxim serà de 100.000 euros. La inversió mínima per optar als ajuts és de 1.000 euros. Els interessats podran sol·licitar l’ajut a l’ICAEN directament o a través d’empreses col·laboradores adherides a la campanya, i hauran de justificar que el seu projecte reuneix les característiques d’estalvi requerides.

El Pla Renova’t d’enllumenat per a comerços concedirà ajuts a actuacions que permetin racionalitzar el consum energètic en il·luminació en establiments comercials, sense que això es tradueixi en pèrdues de confort. Així, per exemple, se subvencionarà el canvi de lluminàries, làmpades i equips per altres de més eficients i major rendiment, que permetin reduir en un 30% la potència dels equips instal·lats; la instal·lació d’equips de control d’encesa i de regulació de l’enllumenat amb un estalvi mínim del 20%, o bé la reubicació dels punts de llum que suposi un estalvi mínim del 30% en el consum elèctric anual. La quantia màxima dels ajuts serà del 30% de la inversió, amb un límit de 15.000 euros i una inversió mínima de 500 euros per actuació.

Per a més informació es pot trucar al 012, o bé a la web del Pla Renova’t


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article