Associacions d'usuaris i sindicats reclamen de nou la congelació de les tarifes de transport públic


Les entitats cíviques i sindicats que tenen representació al Consell de Mobilitat de l'ATM de la regió metropolitana de Barcelona han reclamat una reunió immediata d'aquest òrgan per obrir un debat urgent sobre el finançament del transport públic. El Consell, de caràcter consultiu, es va reunir per últim cop el setembre passat i no ha estat convocat per a la recent actualització tarifària, a pesar que diversos membres ho van demanar. 

L'Ocuc, Confavc, Favb i Ptp, a més dels síndicats CCOO i UGT, han emès una nota conjunta en la que reclamen que l'administració es replantegi les fonts de finançament del transport públic i, davant de la situació d'austeritat econòmica com l'actual, congeli les tarifes pel 2010

Actualment les millores i el manteniment del transport públic es fan repercutir una part sobre els usuaris i l’altra sobre els pressupostos generals de l’administració, amb un model de finançament que provoca insatisfacció per a tothom: tot i que l’administració cada vegada posa més diners pel transport públic no s’evita que l’usuari pateixi pujades per sobre de l’IPC any rere any, molt per sobre dels salaris, exposa el comunicat. Per trencar aquest cercle viciós cal una nova llei de finançament, noves fórmules que evitin una repercussió econòmica tan negativa de les millores del transport públic sobre els seus usuaris. En un any de crisi com l’actual, les entitats recorden que és el moment de replantejar-se les fonts de finançament i congelar les tarifes pel 2010. Pel que fa el sistema tarifari integrat, proposen encetar una nova política de fidelització dels usuaris del transport públic mitjançant abonaments de tarifa plana més econòmics per a estudiants i treballadors.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article