Ryanair no pot prohibir que les agències de viatges venguin els seus bitllets


Una sentència de l'Audiència de Barcelona ha donat la raó a l'agència E-dreams després que Ryanair la denunciés per vendre els seus bitllets. L'agència de viatges on line compta amb una eina informàtica que accedeix a pàgines web de nombroses aerolínies de tot el món per a poder comparar tarifes en una sola pantalla. A canvi d'aquest servei, l'usuari obté els bitllets i paga una quantitat extra en concepte de gestió. 

Cobrar un valor superior pels seus bitllets no li semblava correcte a la companyia irlandesa pel que fa uns mesos va remoure cel i terre per impedir a l'agència que gosés tirar endavant aquesta pràctica. Fins i tot,  va anunciar que anul.laria els bitllets que no fossin adquirits a través de la web de Ryanair.

La companyia de low cost va presentar una demanda al.legant que allò era competència deslleial i infringia els drets de propietat. A més, es queixava que els cercadors aliens entorpien el bon funcionament  de la seva pàgina oficial.

Tot i que fa un any, un jutge ja va desestimar l'acusació, ha estat ara l'Audiència Provincial la que ha ratificat aquella primera sentència al.legant que E-dreams es limita a fer ús d'una informació que és pública.

D'altra banda, la companyia de Low Cost, va posar ahir a la venda més d'un milió de places "tornada a la feina" per un preu de 4 euros. Els preus que segons subratlla són "tot inclòs" són per viatjar en dimarts, dimecres i dijous de finals de gener i febrer amb destí a més de 400 punts d'Europa. Les places haurien de ser reservades, com a molt, abans de dijous 7 de gener a mitja nit.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article