Els sindicats denuncien "les rebaixes" de les condicions laborals del sector del comerç


La desregularització de la jornada laboral que inclou el nou conveni col.lectiu dels Grans Magatzems fa que molts de treballadors del sector es vegin obligats a fer jornades de fins a 12 hores. El sindicat UGT recorda que el comerç català ha perdut 100.000 llocs de treball durant el 2009 i que s'han degradat les condicions laborals dels que mantenen l'ocupació.

El sindicat denuncia que les rebaixes que han començat aquests dies també són aplicables a les condicions laborals de milers de treballadors del sector del comerç que han vist dràsticament disminuïts els seus drets des que fa dos mesos va entrar en vigor el nou Conveni Col.lectiu de Grans Magatzems que van signar els sindicats corporatius Fetigo i Fagsa.

El nou conveni estableix la desregularització de la jornada i el sindicat adverteix dels greus danys de caràcter social, personal i econòmic que comporta per als treballadors del comerç. UGT planteja que si les campanyes de Nadal i de rebaixes esdevenen cada any un veritable calvari per als treballadors del sector, l'aplicació del nou conveni ha fet del tot impossible la ja de per sí complicada conciliació de la vida laboral i familiar, ja que la desregularització dels horaris ha comportat jornades de fins a 12 hores. El sindicat denuncia que la conjuntura de crisi ha estat especialment dramàtica per als treballadors del sector i acusa moltes empreses de voler continuar obtenint els mateixos marges de benefici que en època de bonança a costa dels empleats.

Durant el 2009, el comerç català ha perdut més de 100.000 llocs de treball, tant a la petita i mitjana empresa com en grans superfícies.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article