30 milions de targetes de crèdit bloquejades a Alemanya


Un error informàtic ha bloquejat 30 milions de targetes de crèdit a Alemanya des del dia 1 de gener. Es tracta que el dispositiu programat no reconeixia l'any 2010. Ara les entitats bancàries volen evitar un canvi massiu de targetes a la vista dels enormes costos que això podria representar.

Des del primer dia de l'any molts caixers automàtics i terminals d'establiments no accepten així al voltant d'una tercera part de les targetes de crèdit i dèbit que circulen a Alemanya.

Entre els bancs comercials que han patit aquesta situació s'hi troben el Postbank i el Dresdner Bank. Deutsche Bank, en canvi, el principal banc alemany, no ha resultat afectat.

Molts de clients de les entitats alemanyes que eren a l'estranger també s'han vist sorpresos per unes targetes en estat de xoc. Per les dates, gran part dels afectats eren de vacances fora del país.

El problema informàtic, tot i així, no representaria una feblesa per a la seguretat de les dades bancàries, segons afirma el comitè central de ZKA a l'agència France Press.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article