Els Mossos detecten estafadors al Berguedà que fingeixen un petit accident de trànsit amb la víctima


Els Mossos d'Esquadra han detectat un nou tipus d'estafa en què uns individus fingeixen un petit accident amb la víctima i li demanen diners per a reparar els desperfectes, fent-li creure que l'asseguradora els pagarà més endavant. En la comarca del Berguedà es van detectar dos d'aquests casos al desembre.

Els estafadors fan creure a la víctima que els ha trencat el retrovisor del cotxe. Per aconseguir-ho, segons explica el diari  Berguedà, li llencen una pedra al capó o a la finestreta, de manera que el conductor sent un cop i baixa del cotxe, moment en què el delinqüents aprofiten per ratllar-li el cotxe per fer més creïble la seva acusació.

Normalment l'estafador s'ofereix a trucar a la companyia asseguradora de l'estafat, però en realitat truca a un telèfon que a l'altra banda té un còmplice, que li diu a la víctima, en un català perfecte, que pot pagar-li els danys que li demanen i que en breu l'asseguradora li pagarà la reparació.

Els estafadors demanen a la víctima quantitats força elevades, en el darrer dels casos conegut al Berguedà, el 30 de desembre, es van endur 700 euros i, en el de dues setmanes abans denunciat a Gironella, 1.500 euros. Coincidia que en els dos casos els cotxes dels estafadors porten matrícula francesa.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article