Internet afecta la privadesa de "tothom"

L'augment de xarxes socials ha difuminat els límits entre privadesa i seguretat


Penjar una fotografia d'una trobada d'amics al Facebook és una decisió que sovint només pren una de les persones del grup. L'accés a les xarxes socials creix imparable, però també s'estén alhora el desconeixement de la pèrdua de privadesa on line que afecta moltes persones que no en formen part. El doctor Kieron O'Hara, investigador de la Universitat de Southampton (Gran Bretanya), fa una crida a la contenció a l'hora de penjar detalls íntims en aquestes xarxes socials i a ser més conscients de l'afebliment  de la protecció jurídica que sovint se'n deriva.

O'Hara, ha presentat un informe en la conferència anual de l'Associació de Comunicació de Mitjans i Estudis Culturals celebrada aquest cap de setmana a la London School of Economics. L'investigador conclou que a mesura que es "pugen" vides privades a la xarxa, s'estan reduint les expectatives raonables i el que es considera "privat" també acaba sent menys defensable per llei.

Segons el professor estem vivint en una època que bateja com de "privadesa 2.0" on es comparteix informació molt personal en línia. I afegeix que el desconeixement d'altres persones sobre l'afectació de la seva privadesa on line s'estendrà a d'altres esferes de la vida.

Les polèmiques decisions recents sobre la introducció de nous escàners als aeroports també les considera una violació de la intimitat i assegura que, a la pràctica, la iniciativa s'ha convertit en un debat sobre privadesa.

Més informació: BBCnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article