Primeres actuacions de la Generalitat contra webs de serveis turístics il.legals


La Generalitat ha sol·licitat als operadors de telecomunicacions que donen accés a Internet en el territori que bloquegin les web que ofereixen serveis i productes turístics de forma il·legal. En particular, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha actuat evitant que els productes turístics que un tour operador ofereix per Internet sense llicència i de manera fraudulenta tinguin continuïtat. Aquesta actuació forma part del Pla que ha iniciat el Departament de manera conjunta amb l'Agència Catalana del Consum i la Secretaria de Telecomunicacions amb la intenció de reforçar la protecció dels usuaris de serveis turístics a Internet.

Segons un estudi recent de l’Agència Catalana de Consum, el sector turístic és el que necessita una major adaptació a la normativa vigent en matèria de comerç electrònic. De 62 empreses inspeccionades relacionades amb el turisme, el 95 % incorporaven clàusules abusives. En la majoria dels casos, són males practiques en matèria d'informació al consumidor, sobre les seves ofertes o preus. A més, el 15% de les empreses inspeccionades cobraven recàrrecs als consumidors per fer ús de targetes de crèdit o dèbit, quan aquest és, en molt casos, l’únic mitjà de pagament possible en l’adquisició de serveis a través d’Internet , i en el 13% de les empreses, hi havia serveis opcionals, com l’assegurança, que en realitat ja està pre-marcada d’inici en el contracte.

Segons el director de l'ACC, Jordi Anguera, el portals de viatges i les agències són les que registren majors incompliments, per sobre de les companyies de transport aeri, hotels i empreses de lloguer de vehicles.

Més informació: Gencat.cat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article