Les principals immobiliàries demanen ajuts al govern per a no destruir 200.000 llocs de treball més


L'anomenat G-14, on hi són representades les principals immobiliàries que han operat aquests anys a l'estat espanyol, adverteix que la retallada de preus dels pisos ja és suficient. El president d'aquest lobby, Pedro Pérez, explicava avui davant d'una agrupació de periodistes especialitzats en economia (APIE) que els descomptes ronden el 20% i el 30% i que sovint arriben al 40%. Ara cal que desapareguin les restriccions del crèdit. Si això no passa, es podria produir un excés en "l'ajust" de preus. Així Pérez ha advertit que si el govern central no posa en pràctica mesures que afavoreixin la demanda d'immobles, es poden perdre 200.000 llocs de treball més.

En tancar l'any, els habitatges per vendre a tot l'estat arribaven a 800.000, 182.000 més que l'any anterior. Una situació que qualifica "de mínims" per al sector. L'oferta s'està ajustant, segons Pérez, però ara el gran problema és la demanda i aquesta no es revifarà si els possibles compradors no obtenen crèdit.

El directiu del G-14 fa un especial esment a la caiguda de la demanda estrangera que ara té una mitjana de 6.000 transaccions per trimestre, una quarta part de les operacions que es feien abans de la crisi. En unes declaracions que recull ElEconomista, Pérez planteja que els bancs estan absorbint un estoc d'habitatges importantíssim que no volen mantenir en els seus balanços pel que també els seria positiu que els aspirants a tenir un pis tinguessin un millor accés al crèdit.

Entre les mesures que proposa Pérez hi ha la generalització d'assegurances que garanteixin el pagament d'hipoteques o que alleugerin despeses associacides a les transaccions de compra venda com podria ser l'ajornament de l'IVA.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article