La FAVB considera inadequada la candidatura als JJOO d'hivern


L'anunci de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern de 2022 ha generat un esclat d'opinió ambivalent. A banda del protagonisme esportiu, organitzar un esdeveniment d'aquesta mena sempre implica complexitat en la valoració dels resultats abans i després de la gesta. Qui sap si servirà per a fer una bona empenta a la urbanització d'infraestructures que s'adaptin als temps o bé per a obrir pas a una nova onada d'especulació urbanística a la ciutat i a l'alta muntanya. Recollim l'opinió de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona que titllen la proposta de "desencertada i inadequada".  Segons la FAVB, aquesta sembla l'enèsima repetició del mateix projecte que va tenir un cert èxit el 1992 i un solemne fracàs al Fòrum de 2004.

L'entitat adverteix que aquesta proposta no és una resposta innovadora als problemes i reptes que té la ciutat. Ben al contrari, critica la política de grans esdeveniments perquè no pot substituir allò què cal en un moment difícil com aquest: polítiques de transformació reals orientades a resoldre els greus problemes socials i ambientals que té la ciutat.

En un comunicat, la FAVB, retreu a l'ajuntament que la política dels grans esdeveniments està lligada al impuls de Barcelona com a gran destí turístic. Un model que ha tocat sostre, diu, i que ha generat també importants problemes a determinades àrees de la ciutat.

No sembla que uns Jocs d’Hivern es puguin considerar cap mena de model de ciutat sostenible ni cap contribució local a la necessària resposta en front del canvi climàtic, conclou la nota.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article