Els nous serveis del web no frenen l'spam


Els spammers s'enroquen a la xarxa i segueixen aprofitant qualsevol oportunitat per a inundar les safates d'entrada de correu electrònic. Davant de les perspectives que la situació no variï tampoc aquest 2010 Spamfighter ha elaborat una llista de les principals amenaces i estafes que s'imposaran en els propers mesos per anar prevenint els usuaris.

Encapçala la llista el Phishing que continua funcionant i que cada vegada utilitza mètodes més sofisticats a través de correus electrònics personalitzats, creats per malware local, amb la capacitat de conèixer els gustos de l'internauta a través dels seus hàbits de recerca a Internet. Les xarxes socials també compten amb intrusions cada vegada més complicades de resoldre, especialment en aspectes relacionats amb l'ús de URL's -localitzadors- abreujats i tècniques més recents com la web 2.0 que, en permetre més interactivitat,  afebleixen la seguretat de l'usuari.

Spamfighter adverteix que augmenten els atacs sota vigilància. Són estafes dirigides a petites organitzacions o segments d'usuaris molt difícils de detectar i sovint no són vistos com  una gran amenaça però les víctimes que els pateixen tenen un gran perjudici.

El mòbil és un objectiu llaminer per als spammers perquè encara té un nivell inferior de protecció que els ordinadors, així la tendència és el creixement d'aquesta incomoditat als mòbils sempre que els usuaris optin per consultar-hi el correu electrònic.

D'altra banda, la companyia adverteix que els spammers encara estan en la recerca de les febleses del nou sistema operatiu de Windows 7 per a atacar-ne els nous usuaris.

Més informació:  Spamfighter


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article