Millor les donacions en metàl.lic que en espècies

Adquirir els bens de primera necessitat en la zona és més barat i contribueix a reforçar l'economia local, segons les ONG's


Les ONG catalanes de cooperació han obert números de compte per fer front a les conseqüències devastadores del terratrèmol que va sacsejar Haití. La Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament (FCONGD) vol recordar que, en cas de desastre humanitari, les ONGD catalanes actuen en coordinació amb el govern a través del Comitè Català d'Emergències i amb la resta d’ONGD de l’Estat espanyol. Aconsellen que la solidaritat es canalitzi a través de donacions en metàl.lic i no en espècies ja que, aquesta mena d'enviaments representen un cost excessiu i una manca de garanties per a la seva distribució.

D'altra banda, associacions de consumidors alerten de possibles fraus en sol.licituds de donacions a través d'Internet i recomanen que les donacions es facin directament a les ONG's reconegudes o institucions governamentals que han obert els comptes i no mitjançant intermediaris, ni seguint les instruccions de possibles correus electrònics que es rebin.

Les ONGD especialitzades expliquen recomanen fer donacions en metal.lic als comptes corrents que podeu trobar en l'enllaç del final. Argumenten que treballen a la zona de l’emergència i prefereixen adquirir els béns de primera necessitat en el mateix país afectat o en els països limítrofs on són més barats, s’adapten als costums de les persones beneficiàries i contribueix a reforçar l’economia local.

Els efectes devastadors de les catàstrofes naturals en els països empobrits responen més a la pobresa i a la manca d’un desenvolupament sostenible que a la inevitabilitat de la mateixa catàstrofe. És per això que el nostre compromís, en un món globalitzat, passa per exigir als nostres governs i institucions que treballin fermament per evitar la vulnerabilitat de les seves poblacions.

El país més pobre d'Amèrica Llatina ha estat sacsejat i devastat per el terratrèmol més fort dels últims 200 anys. En total es calcula que hi ha tres milions de persones afectades, cosa que representa un terç de la població del país. ONG i governs de tot el món estan enviant equips de rescat i material d’emergència per fer front a la catàstrofe.

Les ONG Federades han obert comptes corrents d'emergència humanitària per a Haití que podeu consultar en aquest enllaç.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article