La Generalitat obre una línia de crèdit per finançar la formació per al treball


El govern ha aprovat crear una línia de préstecs sense interessos per a les persones en atur que vulguin seguir cursos de millora professional. El préstec serà d'un mínim de 1.000 euros i un màxim de 6.000 i es farà com a màxim pel 100% del que costa el curs més un 10% addicional per a cobrir despeses de material o de les relacionades amb l'assistència al curs.

Per poder accedir a aquests crèdits, que es posen a disposició de les persones en atur en col•laboració entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Institut Català de Finances (ICF) cal complir amb aquests requisits, entre altres:

•Trobar-se en atur i inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya des de, com a mínim, un mes abans de demanar la sol•licitud de crèdit.
•Haver treballat un mínim de 4 mesos al llarg dels 2 últims anys.
•Que un orientador d’una Oficina de Treball hagi detectat una necessitat formativa i prescrigui la realització del curs per millorar les possibilitats professionals de la persona en situació d’atur
Les persones beneficiàries d’aquests préstecs poden realitzar qualsevol tipus de curs de formació, a excepció dels estudis d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), Batxillerat i estudis universitaris de grau (diplomatures i llicenciatures).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article