Lluita descarnada entre Antoni Brufau i Sacyr

El president de Repsol ja va advertir que els problemes financers de Sacyr no afectarien la pretroliera


Guerra oberta és la que ha iniciat el president de Sacyr Vallermoso, Luis Del Rivero, contra el president de Repsol, el català Antoni Brufau. El murcià hauria enviat una carta fins i tot al ministre Miguel Sebastian demanant-li que l'ajudi a fer fora Brufau. En el fons d'aquesta "batalla" hi ha la decisió de Repsol de reduir el dividend a lliurar als accionistes (al 2009 0,425€ per títol, lluny de l'1,05€ de 2008), el que podria donar un cop definitiu a la constructora Sacyr Vallermoso, que passa per moments de dificultats arran de la crisi financera i del sector de la construcció. Entre d'altres "problemes", Sacyr es va endeutar per comprar precisament el 20% de les accions de Repsol que l'han convertit en soci majoritari i que li varen costar 6.500 milions d'euros, bastant menys del que valen ara. Convé recordar que fa tot just un any, Del Rivero, va estar a punt de vendre la seva participació, a una petrolieria russa, per les dificultats de pagar el crèdit.

El govern va acabar vetant aquella operació perquè la companyia podria haver perdut el "pedigrí" estatal si la transacció hagués seguit endavant. Per demanar la intervenció del ministeri de Sebastian, Del Rivero apunta els interessos que "La Caixa" té a Gas Natural, incomptables, diu, amb el control que fa de Repsol.

El darrer capítol del "culebrot", però, ha estat protagonitzat per la ratificació de Brufau per part del consell d'Administració de Repsol el passat 15 de gener tot i que Del Rivero i els seus altres dos membres no s'hi van presentar. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article