Facua demana a la banca que elimini les comissions sobre les donacions per Haití


L'organització de consumidors Facua reclama a bancs i caixes que eliminin les comissions de les transferències destinades a l'ajut humanitari a Haití. L'entitat considera que si no s'eliminen aquestes comissions el govern hauria d'intervenir per evitar que el sector financer faci negoci també de la cooperació internacional davant de catàstrofes com la que ha patit el país centreamericà. Segons l'organització de consumidors, aquestes comissions poden suposar en una donació de 20 euros que l'entitat financera ingressi entre un 11% i un 25% de la quantitat.

En el mateix acte, Facua ha demanat a les entitats financeres que tornin als usuaris les comissions que han cobrat en els darrers dies per aquestes transferències. Aquestes comissions, puntualitza l'entitat, representen un percentatge molt important del valor de la transferència feta per milers de ciutadans. Una donació de 20 euros pot suposar un ingrés d'entre un 11% i un 25% per a l'entitat financera.

Facua ha analitzat les comissions per transferències que practiquen quinze bancs i caixes d'estalvi del que se'n desprèn que si es demana a l'oficina fer una transferència a d'altres entitats  des del compte de l'usuari suposa entre 0,25% i 0'40% de l'import, amb mínims a pagar d'entre 2,25 i 5 euros.

L'anàlisi s'ha fet a partir de les notificacions d'aquestes comissions al Banc d'Espanya realitzades pel Banco Pastor, Banc Popular, Bankinter, Barclays, BBVA, Caixa Galicia, Caja Duero, Caja Madrid, Caja Murcia, Cajasol, CAM, Citibank, La Caixa, Santander i Unicaja.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article