Què amaga la guerra Firefox Vs. Youtube?


Aquesta no és una baralla menor. Resulta que el portal més destacat d'emissió de vídeos a Internet -Youtube- ha optat per adaptar les seves pàgines a un nou format. Deixarà enrere el format Flash, i passarà a mostrar els vídeos en format H.264. Les conseqüències per Firefox són filosòfiques i també econòmiques. Filosòfiques perquè mentre que el format Flash el reproduïa a través de programes de codi obert, el format H.264 és protegit per Copyright i no en pot divulgar el contingut.

Les repercussions econòmiques les tindrà perquè haurà "de pagar" milers de dòlars per fer-lo servir. Així les coses, es preveu que els altres navegadors d'Internet amb propietari, com són IE (Explorer), Safari o Chrome li prendran mercat.

La situació s'ha creat després que Firefox s'ha convertit en un autèntic rival per a tots els altres -12 milions de descàrregues en 5 dies-. I també després que Google, el propietari de Youtube, llancés al mercat el seu propi navegador.

Però els usuaris saben que hi ha una alternativa a H-264 en codi obert -Ogg Theora-, per això s'ha organitzat una campanya per demanar a Google-Youtube que s'ho repensin.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article