Llena demana a Barcanova que retiri un llibre de text pel que diu sobre el sector carni català


En el llibre "Medi Natural, social i cultural" de Barcanova que tenen els alumnes de primària s'afirma que “cada vegada més els animals es crien en granges de grans dimensions, i no s'alimenten amb productes naturals, sinó amb preparats industrials que porten components químics: els pinsos. Aquest sistema produeix més carn per consumir, però pot provocar problemes de salut tant per als animals com per a les persones”. Segons Llena, les afirmacions que recull aquest llibre de text són falses, posen en qüestió el sistema de producció carni de Catalunya i poden generar rebuig al consum de carn per part dels escolars.

Amb aquestes declaracions el Conseller pren posició davant de les inquietuds manifestades per Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) sobre els continguts d'aquest material escolar.

Llena demana a l'editorial Barcanova, membre del grup Anaya, que retiri de les escoles de primària aquest llibre "Medi natural, social i cultural" i que modifiqui el contingut relacionat amb el sector carni del llibre en properes edicions. Segons el Conseller d'Agricultura, les afirmacions que recull aquest llibre de text,  posen en qüestió el sistema de producció carni de Catalunya i poden generar rebuig al consum de carn per part dels escolars.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rura (DAR) ha emès un comunicat en el que subratlla que, "cada vegada més, la cria dels animals en granges es fa de manera més controlada per aconseguir productes sans, segurs i de qualitat". Quant als "pinsos compostos", assegura que no són més que barreges de cereals (blat, ordi...) soia, pèsols, farina d'alfals i farratges als que s'afegeixen vitamines i minerals necessaris per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals. A més, afegeix el comunicat, la legislació comunitària és molt estricta i exigeix que tots els aliments subministrats siguin sans, cabals i de qualitat contrastada.

Més informació: DAR

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • El que esta clar es que no volen que se sapiga que se li donen pinsos No naturals. "L'engorde d'animals es fa de manera natural" diuen......i nosaltres que ens ho creiem......
    Les opcions de No menjar carn son reprimides. Tanta por els hi fa que la gent no mengi carn???? je je je els hi van els cuartos......
    Per fi, un llibre interesant en el mercat El compraré pels meus fills.

  • Torna la censura! Sempre els interessos econòmics abans que els ambientals o els de salut pública o el respecte per la vida dels animals!

  • I amb el que es ruixen els camps perquè no surti herba què és sinó químic? I els antibiòtics que s'administra per norma als animals, què?

  • I no ho diuen que la soja que es mengen els animals és transgènica?

Comenta aquest article