Els resultats del BBVA enfonsen l'Ibex

El mercat perdia un 2,4% a les 10 del matí


Els resultats que ha presentat el BBVA han provocat que l'obertura del mercat borsari caigués més del 2% i sigui a punt de perdre els 11.000 punts. El valor del BBVA queia un 5% i, de passada, en el moment de l'obertura del mercat el BBVA ha arrossegat al Santander, l'altre gran valor de l'Ibex, que perdia prop del 4%.

L'entitat presidida per Francisco González ha presentat una reducció de beneficis en un 16,1% en comparació de l'any 2008. El BBVA ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que va tenir un benefici net de 4.210 milions d'euros el 2009. El banc ha explicat que sense tenir en compte els ingressos extraordinaris el resultat hauria estat de 5.260 milions d'euros, un 2,8% menys que el 2008.


Darrere d'aquestes xifres, a banda de la caiguda de l'activitat, hi ha l'augment de les provisions que els bancs estan obligats a realitzar en cas d'increment de la morositat i d'actius dubtosos, com els immobles que s'han adquirit a promotors que no poden pagar, que fa temps que no es venen i que sovint tenen un valor inferior a l'escripturat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article