Renfe demana diners a les administracions per no tancar línies "deficitàries"


La companyia Renfe ha aprovat un Pla Estratègic des del que reclama a les comunitats autònomes diners per finançar línies que són deficitàries, i adverteix que en cas de no obtenir prou finançament i que l'estat tampoc no n'aporti, les tancarà. Així ho ha explicat la companyia que afirma que segueix un mandat de la Unió Europea que l'obliga a ser rendible.

Aquest 2010 Renfe ja espera estalviar un total de 70 milions d’euros en costos. En un termini més llarg, la política de dèficit zero de la companyia implica que deixarà de prestar aquells serveis que no generin beneficis, sempre que l’autoritat competent –les comunitats autònomes o bé l’Estat– no els consideri d’interès públic i, per tant, no els subvencioni.

Renfe explica que els serveis que no es considerin d’interès públic a partir del 2010, i no siguin rendibles, els tancarà perquè si no la companyia entraria en crisi, argumenta. La companyia ha posat de termini aquest 2010 per decidir si una línia és d'interès i cobrir-ne el dèficit. Caldrà veure si aquesta estratègia per la rendibilitat també acaba afectant les freqüències dels trens.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article