La cervesa de la Garrotxa agrada al Japó


La cervesa que es produeix a Batet de la Serra, a la garrotxina Vall de Bianya, ha arribat al Japó on és molt apreciada. El motiu d'aquest "culte" a la cervesa Keks -el seu nom comercial- ve d'un ingredient que la fa molt particular: el fajol,una llegum molt apreciada pels japonesos que consideren que té diverses propietats saludables.

Així ho destaquen avui els dos diaris gironins, El Punt i el Diari de Girona. La relació va començar per casualitat quan un japonès va visitar la Fira del Fajol que es fa a Batet de la Serra, on hi va tastar la cervesa Keks creada pel gastrònom i cuiner Pep Nogué. A l'home li va agradar tant que en va demanar 300 caixes per presentar-les a una fira del fajol que se celebra al Japó, on la cervesa de la Garrotxa va causar sensació.

Segons llegim a la Grastroteca: Els ingredients de Keks són:aigua, malta d'ordi, fajol, flocs de civada, flor de llúpol i llevat. És una cervesa artesanal natural. No es filtra i, per tant, fa pòsit per la presència de llevats. No es pasteuritza, per la qual cosa és una cervesa viva que evoluciona. Té una vida de nou mesos i es recomana conservar-la en llocs secs, frescos i foscos, sense que hi toqui el sol i sense que no hi hagi gaires variacions de temperatura. Es recomana beure-la a una temperatura d'entre 6 ºC i 8 ºC. Té una graduació alcohòlica de 3,5% Alc.Vol. Es pot prendre sola, com aperitiu i també marida molt bé on no arriben els vins: ous, espàrrecs, carxofa o formatges.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article