Presenten al.legacions per la limitació de la velocitat de les bicicletes a 5km/h

L'ordenança de mobilitat de l'Hospitalet tampoc permet lligar les bicicletes al mobiliari urbà


L'agrupació ecologista la Saboga, de l'Hospitalet, ha presentat al·legacions a una ordenança que limita a 5 km/h la velocitat de circulació de les bicicletes pels carrils bici de la ciutat. La nova Ordenança de Mobilitat aprovada el novembre passat que regula la mobilitat sostenible de la ciutat, presenta importants mancances i incongruències segons l'entitat, unes deficiències que atribueix a una falta de participació ciutadana real en la seva elaboració.

L'agrupació que porta el nom d'un peix extingit al riu Llobregat i en perill d'extinció a l'Ebre o el Fluvià, ha presentat al.legacions a la nova ordenança i la titlla de "versió retallada, conservadora i de mala qualitat envers la que té Barcelona ciutat".

El fet que la norma limiti la velocitat de les bicicletes a 5km/h en  carril bici li sembla a l'entitat una mostra que "el legislador probablement no ha agafat mai una bicicleta amb comptaquilòmetres" i la prohibició de remolcs homologats per a portar infants i bicicletes adaptades pel transport de persones i càrrega considera que està fora de lloc, especialment si es té en compte que són vehicles permesos tan a Barcelona com arreu d'Europa, a més de ser autoritzats pel Parlament espanyol.

D'altra banda, la prohibició de lligar la bicicleta aparcada a qualsevol element de mobiliari urbà, davant de l'escassedat d'aparcaments bici, la consideren un excés de restricció que posa les coses molt difícils als ciclistes.

Més informació: La Saboga


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article