Un centre de recerca del Vallespir desenvolupa un suro que no altera el gust del vi


La tendència a la utilització dels taps de plàstic, també, en els vins de qualitat, està generant recels entre els degustadors de vi més exigents. El tap plastificat és una solució més econòmica que el tradicional tap de suro i, a més, evita el gust de suro que a vegades predomina en el vi. Però el problema que tenen aquests taps sintètics és la poca capacitat de conservació del vi, funció en la que el suro és insubstituïble.

Fins ara, cap material natural o sintètic, ofereix els mateixos avantatges que el suro per al segellat, per això, el centre especialitzat de recerca i innovació Oeneo Bouchage, de Ceret (Vallespir) ha desenvolupat un suro que no té gust de suro. Això és possible gràcies a un tractament innovador amb derivats de plantes o la que anomenen "química verda", és tracta del procés Diam, que va ser premiat a Vinitech 2004. Ara, amb el suport d'un milió d'euros atorgats pel govern de la regió del Languedoc Rosselló, impulsarà l'elaboració de taps de suro que tenen un control de permeabilitat.

Així, el suro deixarà respirar al vi de manera diferent en funció del tipus de caldo o d'emmagatzematge. D'aquesta manera, es podran crear taps de suro a mida de cada celler i podria ser el final dels vins picats, rancis o amb gust de suro.

Més informació: Oeneo


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article