Habitatge crea un servei d'assessorament als titulars d'hipoteca amb problemes per pagar-la


Dins de les prioritats del Pla Nacional per l'Habitatge per aquest 2010, el govern preveu un seguit de mesures per afrontar les dificultats de pagament que tenen un bon nombre de titulars d'hipoteca. Entre aquestes hi ha la creació de l'Ofideute, una oficina d'informació i assessorament sobre els deutes derivats de l'adquisició d'un habitatge. El servei pretén fer de mitjancer entre el particular i l'entitat financera per a evitar desnonaments en cas d'impagats d'hipoteca. En el cas de pisos embargats, l'actuació es dirigirà a donar una sortida a través de convertir el seu ús en lloguer social.

Entre les actuacions prioritàries per aquest any, el govern inclou també la posada en marxa del Sistema de Prestacions per al pagament de lloguer, augment dels beneficiaris d'ajuts per a pagar el lloguer o la signatura d'un protocol amb les entitats financeres per donar solució a les situacions de sobreendeutament.

El canvi del context econòmic ha provocat l'increment de l'atur i, de retruc, el creixement de la morositat. Per a evitar les situacions de desnonament, la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge ultima la creació d'un servei d'assessorament a titulars d'hipoteques que tenen dificultats per a fer els pagaments mensuals. El servei anomenat 'Ofideute' farà de mitjancer entre el particular i la banca a través de la negociació de moratòries, ajuts o justícia gratuïta.

Amb aquesta iniciativa també es pretén ajudar les entitats financeres a rendibilitzar el seu parc d'habitatges en risc a través de la cessió a l'Administració d'aquests pisos per a ser inclosos dins del programa de lloguer social

L''Ofideute', es desenvoluparà en col.laboració amb els serveis socials dels municipis i també amb les entitats financeres a partir d'acords amb la Secretaria d'Habitatge.

Més informació: Pla d'Actuacions Prioritàries en Habitatge 2010

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article