Impost "Robin Hood" aplicat a les transaccions entre bancs

La campanya d'Intermón Oxfam a Espanya té el lema "Gràcies José Luis, perquè ho faràs, oi?"


Intermón Oxfam ha llançat una campanya al Regne Unit amb l'eslògan "L'impost Robin Hood contra la pobresa i el canvi climàtic". L'ONG argumenta que un petit impost aplicat a les transaccions que realitzen les entitats financeres entre elles, podria generar milers de milions d'euros que es destinarien a reduir la fam, tan a Europa com a fora, i també els efectes del canvi climàtic.

Economistes de reconeixement mundial com el premi Nobel Joseph Stiglitz, Jeffrey Sacks o Dani Rodrick defensen l'aplicació d'aquesta taxa. Asseguren que amb un mínim impost del 0,05% sobre aquestes transaccions financeres "es podrien generar fons suficients per pal.liar  gran part dels efectes de la crisi".

La imposició d'aquesta taxa permetria als governs, segons IO, disposar de fons per a fer front a la crisi sense gravar els pressupostos nacionals, ni demanar un esforç extra als ciutadans elevant els impostos.

La mateixa campanya, a l'estat espanyol, porta el lema "Gràcias José Luis, perquè ho faràs, oi?, on es demana el recolzament al President espanyol perquè prengui determinacions serioses contra l'evasió fiscal, garanteixi el compliment del 0'7% i proposi mesures eficaces per a pal.liar la situació mundial de fam, durant aquests mesos que presideix la Unió Europa.

Aquest és el vídeo de la campanya:






Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article