Es pot viure bé amb menys?

Les Jornades sobre Comerç Just i Consum Responsable tornen al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona


Pot ser possible l'activisme a partir del consum dels ciutadans? Què proposa l'ecologia política? L'agroecologia és la solució davant d'un model agroindustrial poc sostenible? Quins reptes presenta l'àmbit del consum crític? Aquests són algunes de les preguntes que obriran debat a les jornades sobre Comerç Just i Consum Responsable que se celebren entre demà i dissabte al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona. La Xarxa de Consum Solidari organitza per vuitè any consecutiu unes jornades que volen reflexionar sobre les noves vies d'acció davant de les crisis alimentàries i socials que han esclatat.

Entre els participants, el dissabte 13 hi haurà Joaquim Sempere, Professor de Sociologia Ambiental de la UB, que basarà la seva xerrada a partir de plantejar si es pot "viure bé amb menys? Opció individual o acció col·lectiva?". Demà divendres inaugura els debats Jorge Riechmann,  vicepresident de  CiMA (Científics pel Medi Ambient) que analitzarà les conseqüències de l'actual crisi des d'una perspectiva de l'ecologia política.

Clara Nicholls, investigadora i catedràtica d'agroecologia de la Universitat de Califòrnia, intervindrà el dissabte a partir de les 10:30 analitzant com l'agroecologia i la pagesia familiar poden ser una alternativa viable a l'actual crisi ecològica i alimentària.

La Xarxa de Consum Solidari tindrà un espai de lleure per a infants durant la jornada del dissabte. Per fer ús d’aquest servei cal dir-ho abans a [email protected]

Més informació: Xarxa Consum Solidari







Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article