Prova pilot a Sitges per a fer pagaments de compres a través de mòbil


Aquesta prova serà la primera experiència estatal de compres a través de telèfons mòbils NFC i sistema Visa. El projecte pilot, que durarà sis mesos, comptarà amb la participació de 1.500 usuaris i 500 comerços de Sitges, clients de "la Caixa" i de Telefónica, que podran optar per fer ús d'aquestes tecnologies.

La "tecnologia de proximitat" NFC permet realitzar compres amb només apropar el mòbil al terminal punt de venda, convertint la targeta SIM del telèfon en una cartera mòbil virtual, on es guarda la targeta bancària. Samsung participa en l'experiència i proporciona terminals d'última generació al projecte, en el qual també col·labora l'Ajuntament de Sitges.

El mòbil farà les funcions de cartera virtual (cartera Movistar), amb capacitat per guardar diverses targetes, i on l'usuari porta la seva targeta financera personalitzada i amb mesures de seguretat avançades.

El projecte anomenat "Mobile Shopping. Sitges 2010", és el primer que es realitza a nivell europeu dins un escenari real amb un volum de participants tan elevat. En total, 1.500 persones i 500 comerços de Sitges col•laboraran durant sis mesos en aquesta iniciativa.

Per realitzar una compra, l'usuari només haurà d'aproximar el mòbil al terminal de punt de venda després que el comerciant hagi introduït l'import de la compra. Uns indicadors assenyalaran si  la lectura ha estat correcta i el visor del terminal reflectirà que l'operació ha estat acceptada.

L'ús de la tecnologia NFC permetrà als seus usuaris una major comoditat i rapidesa en la compra, facilitat d'ús i coneixement de les operacions realitzades de manera instantània, així com immediatesa a l'hora de sol·licitar o renovar la targeta bancària.

Més informació a l'enllaç

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article