La història de Barcelona a un clic


La  web "De Barcino a BCN" proposa un recorregut per la història de la ciutat de la mà de continguts elaborats per un equip d'historiadors encapçalats per Jaume Sobrequés  i del departament d'Internet de l'ajuntament de Barcelona.

Des del portal es farà un total de 45 entregues setmanals dedicades a descriure la història de la ciutat des dels Íbers fins a l'actualitat. Cada capítol es complementa amb una galeria multimèdia i un apartat bibliogràfic. Els continguts inclouen videoentrevistes a especialistes que explicaran situacions històriques excepcionals com l'ocupació islàmica de la ciutat, o com va anar la crema de convents del 1835 o quines eren les preocupacions de Cerdà.

Com es vivia a la Bàrcino romana? I al call jueu? Per què es va construir la Barceloneta? I el Raval, com va sorgir? Com va ser el 12 de setembre del 1714? Què va passar després de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat? Era difícil navegar amb vaixells de vela? Què hi havia a l'Exposició Universal del 1888? Com van anar a terra les muralles? Hi ha hagut moltes epidèmies a Barcelona? Què es conserva a l'Arxiu Històric de la Ciutat? . Alguns dels col.laboradors de Sobrequés en respondre aquestes preguntes han estat  Rosa Toran, Antoni Segura, Josep Maria Ainaud de Lasarte o Manuel Risques.

  Web:  De Barcino a BCN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article