Més queixes per les clàusules que impedeixen gaudir d'un Euríbor en mínims


El que l'Euríbor a mínims podria descomptar per una banda, les clàusules que limiten l'interès mínim ho anul.la per l'altra. Aquest és l'equilibri que l'organització de consumidors Facua s'ha proposat de trencar i des de l'agost passat està batallant perquè algú posi mà en el tema. Ha demanant al govern central, a l'Institut Nacional de Consum i al Banc d'Espanya que facin les gestions que calgui per eliminar aquestes pràctiques abusives dels bancs, recorda Facua, i encara no ha obtingut resposta. Així, més de la meitat de les hipoteques analitzades per l'entitat tenen clàusules que regulen els interessos mínims. Unes clàusules que encareixen la hipoteca mitjana fins a 2.000 euros l'any.

FAcua reclama al govern que elimini aquestes clàusules que assenyalen el nivell mínim d'interès i que en els casos analitzats oscil.la entre un 1,25% i un 4,95%.

L'entitat valora positivament la proposició no de llei que aquest dilluns va presentar el grup parlamentari d'Izquierda Unida al Congrés de Diputats que recull les reclamacions dels usuaris de banca i demana al govern que posi fi a aquesta situació que afecta moltes famílies i empreses.

La meitat de les hipoteques estudiades per Facua tenen clàusules que impedeixen que el consumidor es beneficiï de la rebaixa de l'Euríbor que, recordem, a finals de gener es va situar a 1,232%.

Amb l'Euríbor en aquest punt, si s'apliquen els interessos que consten en el contracte (Euríbor més 1%), un préstec de 115.000 euros a 23 anys implicaria una quota de 533,11 euros al mes. Però si existeix una clàusula de mínims de 4,95%, la quota mensual seria de 698,69 euros al mes, 1986,96 euros més l'any.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article