El consistori barceloni rebrà imatges de denúncia a través de mòbil

L'ajuntament presenta aquesta nova aplicació en el marc del Mobile World Congress


La integració de les xarxes socials a la telefonia mòbil és una de les principals novetats del  Mobile World Congress (GSMA), que fins el 18 de febrer se celebra a Barcelona. Facebook, MySpace o Twitter ja formen part de la vida social de milions de persones, i les marques i companyies de telefonia mòbil han apostat amb força per aquest nou segment de negoci.

En el marc del Congrés, l'Ajuntament de Barcelona presenta una noves aplicacions de serveis al mòbil que busquen la interacció amb els veïns: "El prop d'aquí", amb la qual l'usuari podrà localitzar els equipaments més propers al punt on es troba.  "La Bústia Ciutadana", que permetrà enviar imatges preses amb el mòbil per informar al consistori d'alguna incidència que estigui succeint a la ciutat, i "l'Estat del Trànsit", que permetrà conèixer el volum de trànsit dels carrers de la ciutat a temps real.

Algunes novetats que es poden veure al GSMA

S'han presentat al MWC terminals com el Samsung Wave, amb sistema operatiu propi, o el Motorola Dext, amb Motoblur -una interfície de Motorola per al sistema operatiu Google Android-, que combinen en temps real missatges de correu electrònic, esdeveniments de calendari i actualitzacions de les principals xarxes socials.

El Google Android és en aquesta edició el sistema operatiu de referència que és representat per terminals d'HTC i de Motorola. A més, l'operadora Vodafone ha avançat que la seva plataforma de serveis 360 serà als mòbils amb Android.

Una altra de les novetats a destacar és la presentació d'un altre sistema operatiu, el Windows Phone 7 Series. Els mòbils que disposin d'aquest sistema incorporaran el servei de la plataforma virtual de Microsoft, Xbox Live.

Més novetats a: GSMA

Més informació sobre els serveis que ofereix l'ajuntament de Barcelona a través del mòbil



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article