Contenció salarial i reducció de funcionaris entre els objectius presentats per Zapatero


El president del govern central respon a la pressió internacional amb l'anunci d'un seguit de mesures dirigides a retallar la despesa pública. José Luis Rodríguez Zapatero avança una nova iniciativa per modificar el model econòmic actual. Adverteix que exigirà a l'administració pública una política de contenció salarial combinada amb una reducció del nombre d'ocupats. Un ajustament de cinturó que concreta per aquest any, amb una limitació de l'oferta d'ocupació pública en un 10%.

El govern també ha posat l'ull en les despeses de funcionament d'Estat que pretén reduir en un 15%, per tant, Zapatero ha avançat que "les inversions menys urgents"  seran ajornades i es produirà un reducció del 0'5% del PIB.

En el mateix sentit ha parlat de retallar 5.000 milions d'euros en despeses de ministeris i, quant a transferències i subvencions estatals, ha advertit que seran les que patiran "una retallada més important", equivalent a l'1,6% del PIB.

En la intervenció del President del Govern al Congrés dels Diputats, fent gala del seu tarannà, ha anunciat que l'economia començarà a créixer durant el primer semestre i que es crearà ocupació neta a finals d'any.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article