Entren en servei dos trens Civia amb la nova imatge de Rodalies de Catalunya


A partir d'avui els usuaris de la línia R-1 de Rodalies, que va de Molins de Rei a Maçanet- Massanes per Mataró, comptaran amb dos trens nous que augmentaran la capacitat i el confort. Els dos Civia formen part del nou contingent que de forma gradual s'està incorporant al parc de combois del servei de Rodalies de Barcelona que ja compta amb 53 dels 80 trens Civia previstos per al període 2006-2012. Al llarg de 2010 se n'han d'incorporar una quinzena més.

Després del traspàs de Rodalies, aquesta és una de les primeres actuacions de l'organ mixt  de col.laboració Generalitat - Renfe que preveu renovar la flota de trens, la majoria dels quals tenen una mitjana de 12 anys d'antiguitat.

A partir del cap de setmana del 6 i 7 de març també s'incorporarà una nova freqüència per sentit Barcelona - Aeroport.

Entre d'altres de les millores acordades per l'organ de coordinació hi ha:

•Nova freqüència diària per sentit Barcelona – Aeroport: amb el nou servei els treballadors i viatgers que es desplacin a l’Aeroport podran arribar a les 05.30 hores. Els horaris d’aquests nous dos trens seran:
•Estació de França (05.00) – Aeroport (05.30)
•Aeroport (05.42) – Estació de França (06.12)
•Increment d’una freqüència per hora i sentit al tram Martorell-Vilafranca els dissabtes, diumenges i festius. : d’aquesta, manera els viatgers d’aquest trajecte disposaran de dos trens per hora i sentit en la connexió amb Martorell-Barcelona-Terrassa. Dos d’aquests trens ampliaran el seu recorregut al trajecte Vilafranca – Sant Vicenç de Calders
•Implantació de trens amb servei als viatgers de circulacions que ara mateix son de caràcter tècnic, pel que no presten servei als clients de Rodalies de Catalunya. Els nous serveis són:
•Nou tren diari a la línia R2 sud, amb sortida de Vilanovaa les 21.08 i arribada a Estació de França a les 22.08.
•Prolongació de recorregut de dos trens de la línia R4 al tram Barcelona Sants – Montcada Bifurcació els dies laborables de dilluns a divendres. Aquests nous serveis sortiran de Sants a les 22.56 i 23.25 amb arribada a Montcada Bifurcació a les 23.15 i 23.44, respectivament. D’altra banda, dissabtes, diumeges i festius, es prolongarà el recorregut d’un tren de la línia R4 en aquest trajecte amb sortida de Sants a les 22.39 i arribada a Montcada Bifurcació a les 22.58 hores.
•Ampliació de recorregut d’un tren al tram Vilafranca – Sant Vicenç de Calders els dies laborables de dilluns a divendres. Aquest tren sortirà a les 00.12 de Vilafranca amb arribada a Sant Vicenç de Calders a les 00.36 hores i, abans d’arribar a Vilafranca, incorporarà aturades a Lavern-Subirats i La Granada.

Més informació: DPTOP

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • A Galícia en tenim un munt de rodalies d'alta velocitat distància mitjana. Fan el recorregut La Corunya-Vigo ( 160 klm ) en poc més d'una hora, passant per Santiago de Compostel·la, Vilagarcía d'Arousa i Pontevedra. I amb diners de l'Estat ( investiments de Fomento que ja deveu sospitar d'on han sortit).

Comenta aquest article