Un equip d'investigadors en enginyeria -I3A Innova- ha desenvolupat un sensor que converteix els envasos de productes d'alimentació en "intel.ligents" de manera que avisen en cas que els aliments que contenen s'hagin deteriorat. Una innovació que aportarà més seguretat al consumidor a l'hora d'adquirir un producte ja que, amb un sol cop d'ull sabrà si el producte està caducat, si ha estat contaminat per microorganismes o si s'ha trencat la cadena del fred en algun moment de la distribució.
El micro-sensor s'adapta segons el format de l'envàs, per exemple, en una safata de carn hi serà en forma de codi de barres amb una tinta especial, que s'esborra quan arriba la data de caducitat. Quan la safata passi pel lector de la caixa del supermercat indicarà un error. Quant als casos en que la conservació de la cadena de fred és imprescindible el sensor serà en un adhesiu fet amb una tinta molt sensible als canvis de temperatura. Si en algun moment salta els màxims de seguretat l'adhesiu es tornarà vermell.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari